Simon-Audrey.reismee.nl

Cebu City, Cebu

Hello everybody,

Ja, we lullen hier de hele dag Engels, dat we bijna tegen elkaar ook Engels spreken ;-)

Eergisteravond zijn we nog even wat gaan drinken in de Helldivers bar in Coron, bleek een erg leuke bar. We hebben samen een potje gepoold (ook al deed ik het voor het eerst, het ging me best goed af) en wat gegeten, lekkere pasta carbonara (eens wat anders dan kip want het eten is hier over het algemeen niet heel goed). Ondertussen kwamen we 2 gasten hier tegen die bij ons op de boot zaten, een Duitser en een Deen. Die zijn bij ons aangeschoven en uiteindelijk was het een leuke avond. Erg gelachen met ze.

Gister hebben we niet zo veel gedaan. Een beetje rond gehangen en naar Cabu Beach gegaan. Een stuk rijden met een tricicle over een zeer slechte, onverharde weg. Toen we daar eenmaal waren (na weer eens entree te hebben betaald) bleek het een klein, rotsig strandje. En ook errug druk. Op zondag zijn de Filippino's vrij, dus alle locaaltjes zaten er met de hele familie. Wij toch maar even de zee in gegaan en even gezeten. De kinderen die allemaal op strand liepen kwamen één voor één naar ons toe ‘what's your name?' (‘Ooh, that's a beautiful name') ‘Where you from?' Da's even leuk, maar na tig kinderen vonden we het weer goed en zijn na een half uur maar weer terug gegaan richting de stad. Daar even wat gedronken en toen kwamen we de Duitser en Deen weer tegen. Weer wat met ze gegeten en gedronken. Dus het was weer een gezellige avond!

Vanmorgen zouden we tussen 7u en 7.30u opgehaald worden door de shuttle bus naar het vliegveld van Coron, maar die kwam pas om 8u aankakken. Toen waren wij al een beetje nerveus geworden of het wel goed ging komen, maar eigenlijk weten we ook wel dat het altijd goed komt. Bij het boeken van de tickets hadden we betaald voor de shuttle bus, maar waar dat geld is gebleven weet niemand, want we konden de chauffeur gewoon nogmaals betalen. Bij het inchecken bleek dat we iets overgewicht hadden (mag maar 15 kilo per persoon hebben), dus we konden weer betalen. We mochten plaats nemen in de hal om te wachten, maar we moesten eerst weer een soort entree betalen. Op Manilla Airport hebben we tickets gekocht naar Cebu. In de prijs van de tickets bleek de bagage niet inbegrepen, dus dat moesten weer apart betalen. Natuurlijk ook weer betalen voor het overgewicht (van onze bagage natuurlijk, niet van ons, wij hebben nog geen overgewicht door dat slechte eten hier). Door de douane en weer entree betalen. Echt we worden er gek van, je blijft hier betalen, ze vragen overal geld voor!!!

Eenmaal buiten het vliegveld van Cebu bleek dit een erg grote stad. We hebben een hotel uitgezocht in de Lonely Planet en hebben een taxi gepakt. Door de spits hebben we 1,5 uur in de taxi gezeten. Uiteindelijk het Diplomate Hotel bereikt en gelukkig valt het niet tegen. De stad helaas wel! We hebben net even en rondje gelopen en wat een enorme grote stink stad is dit, overal lopen kinderen te bedelen, het verkeer is één grote chaos... Geen aanrader!

We willen morgen naar de pier gaan en proberen een dagje naar Bohol te gaan met de boot. Daar naar de Chocolate Hills te gaan (alwéér een wereldwonder!) en de Tarsier te gaan bekijken. En dan willen we als een speer hier weer vertrekken richting Negros. Volgens de Lonely Planet zijn in Negros mooie stranden, dus we hopen hier een paar dagen op het strand te kunnen hangen en een beetje rust te pakken...

Tot snel.

Reacties

Reacties

wim

Rust Rust Rust, dat hebben jullie nodig, ga een heel mooi strand zoeken, met hele lekkere vis, ga daar een week zitten, tot je helemaal relaxed bent en ga dan eens verder kijken.......... ik zeg maar wat.
En godver, niet blijven betalen, ze houden je voor de gek, gewoon een keer goed schelden en vloeken ( op zijn rotterdams/schiedams ) en dan laat ze maar lekker oprotten, en anders zeg maar dat je nog een hele grote vriend hebt, die zo hier is......

Wout

En ehhhhh. ……. Wim, ik gea ook met je meer hoor ……. als zware jongen …. Wie denken ze wel niet dat ze zijn, die kleine opdonders.

Sjonnie

Klint goed nu, zoek maar de rust op een mooi eilandje op en ga zuipen en vreten...Helpt altijd en betalen moet je gewoon niet doen. Gewoon strak voor je uit kijken en doorlopen met ferme passen. Ik heb niet het idee dat een Filipino sterker is AS Simon (alhoewel......)
Klinkt wel goed om naar Chocolate Hills te gaan (als je nog ideen wilt wat je met vloeibare chocolade kunt doen moet je maar even bellen... Gewoon wegwezen uit de steden en zoveel mogelijk eilanden bezoeken. Have fun nog en zie jullie over een paar weken weer (miss U!!!!!!)

Margot

Hi luitjes, sorry maar was ff een paar daagies onder de wol met een heftig griepje. Maar ben weer helemaal bijgepraat van jullie kant en heb ook alle foto's gezien. Au ze zien er onwijs goed uit! SUPER !! Netjes de horizonnen recht enzo, goed man!

Ik ben geloof ik al de zoveelste die dit gaat zeggen. Zoek een relaxed eilandje op met veul granalen! Moet wel zeggen dat jullie verhalen tot nu toe wel doen verlangen naar het volgende verhaal, het is inderdaad heeeeeeeeel anders dan ik verwacht had. Maar zoals wel verwacht vind ik de snorkel verhalen + foto's fantastisch! Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen op Cebu, tot leesse ! Dikke x

Karin

Allereerst de aller beste wensen voor 2012.
Tja, moet ik het zeggen of niet, ja ik zeg het, ga inderdaad opzoek naar het ultieme stukje strand, neem een flink glas bier pak een luie stoel, ga liggen, hangen, zwemmen, pak een boek met 650 blz. En verroer je niet meer.
Houd je handen op de knip, en de eerste de beste die om geld vraagt, geef je een uppercut, van die lange blonde uit Vlaardingen. Zoals Margot zegt, ik kan niet wachten op het vervolg. Mooie foto's trouwens. Dag lieffies tot snel xx

Pierre

Ik ben het helemaal eens met Karin! Kusjes,ook voor Simon XxX

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!